Waar op letten bij het kiezen van rijschool?

Als je 16,5 jaar oud bent mag je in Nederland beginnen met het nemen van rijlessen. Een spannend moment natuurlijk, de eerste keer dat je achter het stuur stapt. De één moet er een beetje aan wennen, voor de ander voelt het gelijk vertrouwd. Hoe dan ook, het is belangrijk dat je goed begeleid wordt tijdens het leren autorijden. Maar waar moet je precies op letten bij het kiezen van een rijschool?

Meer dan de auto

Ik hoor het je al denken, lessen in een mooie auto is het eerste waar je aan denkt. Natuurlijk zal ik niet ontkennen dat dit voor veel jongeren meespeelt wanneer zij een rijschool uitzoeken. Echter is het belangrijk om verder te kijken dan het type auto waar je in zult gaan rijden tijdens je rijlessen.

Voel je op je gemak

Eén van de belangrijkste punten waar je op moet letten is dat je je vertrouwd voelt bij je rijinstructeur. Net zoals op school is een goede leraar erg belangrijk. Wanneer je het gevoel hebt dat je in goede handen bent zal je het autorijden veel sneller onder de knie krijgen. En wanneer je goed leert autorijden, vergroot je voor je zelf de kans dat je in één keer zult slagen bij je rijexamen. Dit is natuurlijk weer prettig voor je portemonnee (of die van je ouders).

Vergeet het belang van rijlessen niet

Daarnaast willen veel jongeren het liefst zo snel mogelijk zelf in een auto gaan rijden, en hoor ik vaak dat ze met zo min mogelijk lessen willen afrijden. Vergeet echter niet het belang van goede rijlessen. Uiteindelijk doe je het namelijk voor jezelf. De kennis die je opdoet tijdens je rijlessen zal later altijd van pas komen. Alle auto’s zijn anders, en is het belangrijk dat je een goede basiskennis hebt. Zo kun je na je rijexamen ook goed uit de voeten met de auto van je ouders, je eerste eigen auto, of misschien ga je wel een keer een auto huren op vakantie.

Houd de genoemde punten in je achterhoofd wanneer je een rijschool kiest, dan kan er weinig misgaan.

Vergelijk & Bespaar!

Gratis rijscholen vergelijken!

Vergelijk geheel gratis rijscholen bij jou in de buurt! Bespaar enkele honderden euro's op kosten van rijlessen!

Vergelijk & Bespaar!
Onze zoektocht naar een rijschool bij ons in de regio bracht ons op rijschool-feitjes.nl. Na het inwinnen van informatie zijn wij gegaan voor een gratis vergelijking. Dankzij deze vergelijking zijn wij in contact gekomen met verschillende rijscholen en hebben wij een mooie aanbieding ontvangen!
Marjan F.
Het vergelijken van rijscholen ging wel heel erg gemakkelijk. Binnen enkele seconden hadden wij een aanvraag verstuurd en diezelfde dag nog hebben wij meer informatie ontvangen van de mogelijkheden voor autorijlessen. Totaal geen spijt want het heeft ons veel bespaard op de al hoge kosten voor het rijbewijs.
Evert
Een geschikte rijschool vinden was een moeilijke opgave. Tot wij de gratis vergelijkingsservice hadden ontdekt. De rijscholen waren heel vriendelijk en behulpzaam. Door een goed advies heeft onze dochter der rijbewijs binnen paar maanden gehaald tegen een scherp tarief!
Ruud
Waarom rijscholen vergelijken?
  1. Ontvang unieke aanbiedingen
  2. Eenmalig een e-mail
  3. Vergelijken is geheel gratis
  4. Bespaar tot 40 % op het rijbewijs
  5. 3819 Zijn u voor gegaan
Over ons

Rijschool-Feitjes.nl is de informatie site met betrekking tot het rijbewijs, rijscholen en de rijlessen. Daarnaast bieden wij ook allerlei informatie voor de randzaken die hierbij komen kijken. Een complete website die je graag verder helpt op het moment dat je vragen hebt over het rijbewijs. Zo is er 1 punt waar je terecht kan, dit bespaart je veel tijd. Ook helpt Rijschool-Feitjes.nl graag met het vinden van een geschikte rijschool. Door ons uitgebreid vergelijkingsdienst is het mogelijk om door geheel Nederland diverse rijscholen gratis te vergelijken. Zo ook bij jou in de regio, vergelijk zelf ook en bespaar op de kosten van het rijbewijs. Een geschikte rijschool vinden is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten rijscholen

Welke kosten komen er allemaal kijken bij het behalen van het rijbewijs? Verschillende aspecten die hier invloed op hebben, we helpen je hier graag verder: