Motorrijles

Als je een motorrijles gaat volgen dan kan dat een droom zijn van je die uit gaat komen. Waar moet je aan denken? Beschermende kleding is van belang, denk daarbij aan goede handschoenen, laarzen, een goedgekeurde helm enz. De rijscholen die motorrijlessen aanbieden beschikken vaak zelf al over deze kleding e.d. zodat zij jou kunnen voorzien van deze gemakken. Je kunt ook je eigen kleding aanschaffen, dan heb je iedere keer alle spullen van jezelf bij je en kun je het soms thuis al aantrekken, zodat je meteen klaar bent voor je motorrijles.

Motorrijles en bewustwording

Bij het motorrijden gaat het ook over bewustwording. Je moet je bewust worden van de motorrijles feitjesmogelijkheden van de motor en wat er niet kan. Dit leer je door de voordelen en de nadelen in te zien van je eigen handelingen. Je moet risico’s in kunnen schatten en daar op kunnen anticiperen. Veiligheid speelt hierbij de belangrijkste rol. Je moet uiteindelijk een worden met je motor, het gaat er om dat je weet hoe je motor op een bepaalde situatie reageert en als je wilt dat er anders gereageerd wordt, moet je tegengas geven. Hoe dat allemaal werkt, leer je tijdens de motorrijles.

Examen motorrijlessen

Bij het motorrijden worden een aantal examens afgelegd. Om te beginnen heb je het theorie examen. Maar je krijgt ook een examen voertuigbeheersing en een examen verkeersdeelneming. Tijdens de rijlessen moet je jezelf twaalf bijzondere verrichtingen eigen maken en daardoor leer je je motor onder controle te krijgen. Het gaat allemaal stapsgewijs en hoe dat het er aan toe gaat is afhankelijk van waar je gaat lessen. Het kan zijn dat de auto met de instructeur achter je aan rijdt en je instructies geeft via een microfoontje wat je hoort via een oortje. Maar het kan ook zijn dat je op een oefenterrein bent met alleen motoren en dat je daar een parcours af gaat leggen. Let hier daarom goed op, omdat het per rijschool kan verschillen, als je een bepaalde voorkeur hebt kun je naar een rijschool die dat biedt op zoek gaan.

Vergelijk & Bespaar!

Gratis rijscholen vergelijken!

Vergelijk geheel gratis rijscholen bij jou in de buurt! Bespaar enkele honderden euro's op kosten van rijlessen!

Vergelijk & Bespaar!
Onze zoektocht naar een rijschool bij ons in de regio bracht ons op rijschool-feitjes.nl. Na het inwinnen van informatie zijn wij gegaan voor een gratis vergelijking. Dankzij deze vergelijking zijn wij in contact gekomen met verschillende rijscholen en hebben wij een mooie aanbieding ontvangen!
Marjan F.
Het vergelijken van rijscholen ging wel heel erg gemakkelijk. Binnen enkele seconden hadden wij een aanvraag verstuurd en diezelfde dag nog hebben wij meer informatie ontvangen van de mogelijkheden voor autorijlessen. Totaal geen spijt want het heeft ons veel bespaard op de al hoge kosten voor het rijbewijs.
Evert
Een geschikte rijschool vinden was een moeilijke opgave. Tot wij de gratis vergelijkingsservice hadden ontdekt. De rijscholen waren heel vriendelijk en behulpzaam. Door een goed advies heeft onze dochter der rijbewijs binnen paar maanden gehaald tegen een scherp tarief!
Ruud
Waarom rijscholen vergelijken?
  1. Ontvang unieke aanbiedingen
  2. Eenmalig een e-mail
  3. Vergelijken is geheel gratis
  4. Bespaar tot 40 % op het rijbewijs
  5. 3819 Zijn u voor gegaan
Over ons

Rijschool-Feitjes.nl is de informatie site met betrekking tot het rijbewijs, rijscholen en de rijlessen. Daarnaast bieden wij ook allerlei informatie voor de randzaken die hierbij komen kijken. Een complete website die je graag verder helpt op het moment dat je vragen hebt over het rijbewijs. Zo is er 1 punt waar je terecht kan, dit bespaart je veel tijd. Ook helpt Rijschool-Feitjes.nl graag met het vinden van een geschikte rijschool. Door ons uitgebreid vergelijkingsdienst is het mogelijk om door geheel Nederland diverse rijscholen gratis te vergelijken. Zo ook bij jou in de regio, vergelijk zelf ook en bespaar op de kosten van het rijbewijs. Een geschikte rijschool vinden is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten rijscholen

Welke kosten komen er allemaal kijken bij het behalen van het rijbewijs? Verschillende aspecten die hier invloed op hebben, we helpen je hier graag verder: