Gemiddeld aantal rijlessen

Als je gaat rijlessen vraag je je misschien wel eens af hoeveel rijlessen heb ik nodig? De rijlessen die je gaat volgen zijn iedere keer weer een flinke investering. Dit is dan ook een van de redenen waarom je zo snel mogelijk je rijbewijs wilt halen in zo min mogelijk rijlessen. De meeste jongeren volgen een rijles van een uur en hebben voordat ze geslaagd zijn gemiddeld 35-40 uur nodig. Maar let goed op, want dit is een gemiddelde. Er zijn altijd leerlingen die sneller hun rijbewijs halen en ook mensen die er langer over doen. Het hangt er ook vanaf of je gevoel hebt voor autorijden.

Type leerlingen en rijlessen

Als je een hele snelle leerling bent, kun je je rijbewijs al aantal rijlessen snel halen, in 12-20 lessen. Als je een vlotte leerling bent duurt het gemiddeld 20-30 rijlessen en een doorsnee leerling heeft tussen de 27 en 40 lessen nodig. De matige leerling heeft tussen de 32 en 45 lessen nodig en de trage leerlingen 35-55 lessen. Uit onderzoek blijkt dat meisjes meer lessen nodig hebben dan jongens. Jongens zijn vaak een stuk zelfverzekerder.

Sneller je rijbewijs halen? Lees de tips!

Wil je ook sneller je rijbewijs halen (zelfs vanaf 17 jaar al mogelijk)? Dan hebben we een aantal tips voor je!

  • Kies voor de rijlessen van anderhalf of twee uur. Deze zijn vaak veel effectiever dan de rijlessen van een uur. Je bent dan namelijk langer op de weg en kunt meer situaties oefenen en ervaringen op doen.
  • Twee keer in de week lessen is beter dan een keer in de week, je krijgt het hierdoor sneller onder de knie. Je kunt je opgedane kennis van de vorige les hierdoor ook weer sneller in de praktijk brengen.
  • Als je bij iemand in de auto zit kun je proberen om mentaal/actief mee te rijden, daar leer je ook van.
  • Haal op tijd je theorie-examen. Als je dit namelijk al in je bezit hebt, heb je een zorg minder en kun je je volledig focussen op de praktijklessen en daarna op je examen.

 

Vergelijk & Bespaar!

Gratis rijscholen vergelijken!

Vergelijk geheel gratis rijscholen bij jou in de buurt! Bespaar enkele honderden euro's op kosten van rijlessen!

Vergelijk & Bespaar!
Onze zoektocht naar een rijschool bij ons in de regio bracht ons op rijschool-feitjes.nl. Na het inwinnen van informatie zijn wij gegaan voor een gratis vergelijking. Dankzij deze vergelijking zijn wij in contact gekomen met verschillende rijscholen en hebben wij een mooie aanbieding ontvangen!
Marjan F.
Het vergelijken van rijscholen ging wel heel erg gemakkelijk. Binnen enkele seconden hadden wij een aanvraag verstuurd en diezelfde dag nog hebben wij meer informatie ontvangen van de mogelijkheden voor autorijlessen. Totaal geen spijt want het heeft ons veel bespaard op de al hoge kosten voor het rijbewijs.
Evert
Een geschikte rijschool vinden was een moeilijke opgave. Tot wij de gratis vergelijkingsservice hadden ontdekt. De rijscholen waren heel vriendelijk en behulpzaam. Door een goed advies heeft onze dochter der rijbewijs binnen paar maanden gehaald tegen een scherp tarief!
Ruud
Waarom rijscholen vergelijken?
  1. Ontvang unieke aanbiedingen
  2. Eenmalig een e-mail
  3. Vergelijken is geheel gratis
  4. Bespaar tot 40 % op het rijbewijs
  5. 3819 Zijn u voor gegaan
Over ons

Rijschool-Feitjes.nl is de informatie site met betrekking tot het rijbewijs, rijscholen en de rijlessen. Daarnaast bieden wij ook allerlei informatie voor de randzaken die hierbij komen kijken. Een complete website die je graag verder helpt op het moment dat je vragen hebt over het rijbewijs. Zo is er 1 punt waar je terecht kan, dit bespaart je veel tijd. Ook helpt Rijschool-Feitjes.nl graag met het vinden van een geschikte rijschool. Door ons uitgebreid vergelijkingsdienst is het mogelijk om door geheel Nederland diverse rijscholen gratis te vergelijken. Zo ook bij jou in de regio, vergelijk zelf ook en bespaar op de kosten van het rijbewijs. Een geschikte rijschool vinden is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten rijscholen

Welke kosten komen er allemaal kijken bij het behalen van het rijbewijs? Verschillende aspecten die hier invloed op hebben, we helpen je hier graag verder: