Je eerste rijles, wat kan je verwachten?

De eerste rijles is vaak erg spannend. Je wilt graag weten wat je kunt verwachten en hoe de rijles er uit gaat zien. Daar geven we je in dit artikel een antwoord op, zodat je bent voorbereid op jouw eerste rijles. Mogelijk op weg naar het rijbewijs B of ander rijbewijs!

Wat leer je bij de eerste rijles?

Bij de eerste rijles leer je de basisstappen, gordel om, hoe start je de auto, wat is ‘in zijn vrij staan’? Maar je gaat ook oefenen. Dus hoe start jij de auto? Wat doe je met de koppeling en hoe moet je schakelen? Je gaat van de ene versnelling naar de andere schakelen. Maar je gaat ook oefenen met sturen, waar moet je dan op letten en hoe gaat het remmen in zijn werk? Wat is veilig remmen? Maar het belangrijkste van alles is: de weg op gaan. Je gaat stapsgewijs alle handelingen verrichten, heb je je gordel om? Staat de stoel goed? Staan de spiegels goed? Heb je alles in de auto zo staan dat je weg kunt rijden op een veilige manier? Allemaal aspecten waar je aan moet denken en daarbij komt ook nog dat je de juiste pedalen in moet trappen. Gas geven, remmen of toch de koppeling? In het begin is het even wennen en er wordt alle tijd genomen om je alles goed te leren.

Vergelijk & Bespaar

Vergelijk rijscholen

Binnen 1 minuut kan je rijscholen vergelijken en een geschikte rijschool kiezen, ontvang unieke aanbiedingen en bespaar tot 40%

Vergelijk & Bespaar

Leer de auto kennen tijdens de eerste rijles

Je gaat de auto leren kennen, hoe werkt alles? Waar zijn de knoppen voor? De rij-instructeur zal alles uitleggen maar je zult  niet alles meteen onthouden, dit is ook niet erg. Je bent er om te leren en je zult merken dat het de tweede rijles vaak al wat eenvoudig gaat: oefening baart kunst!

Tips bij de eerste rijles

Om de spanningen wat weg te nemen bij je eerste rijles hebben we wat tips voor je:tips eerste rijles

  • Goed luisteren naar de rij-instructeur.
  • Op tijd vragen stellen wanneer je iets niet weet.
  • Doe meteen je gordel om en vraag je instructeur dit ook te doen (de bestuurder is namelijk verantwoordelijk voor de passagier(s).
  • Kijk goed voor je uit als je gaat rijden.
  • Let goed op alle instructies die je krijgt en is het niet duidelijk vraag dan uitleg.
Vergelijk & Bespaar!

Gratis rijscholen vergelijken!

Vergelijk geheel gratis rijscholen bij jou in de buurt! Bespaar enkele honderden euro's op kosten van rijlessen!

Vergelijk & Bespaar!
Onze zoektocht naar een rijschool bij ons in de regio bracht ons op rijschool-feitjes.nl. Na het inwinnen van informatie zijn wij gegaan voor een gratis vergelijking. Dankzij deze vergelijking zijn wij in contact gekomen met verschillende rijscholen en hebben wij een mooie aanbieding ontvangen!
Marjan F.
Het vergelijken van rijscholen ging wel heel erg gemakkelijk. Binnen enkele seconden hadden wij een aanvraag verstuurd en diezelfde dag nog hebben wij meer informatie ontvangen van de mogelijkheden voor autorijlessen. Totaal geen spijt want het heeft ons veel bespaard op de al hoge kosten voor het rijbewijs.
Evert
Een geschikte rijschool vinden was een moeilijke opgave. Tot wij de gratis vergelijkingsservice hadden ontdekt. De rijscholen waren heel vriendelijk en behulpzaam. Door een goed advies heeft onze dochter der rijbewijs binnen paar maanden gehaald tegen een scherp tarief!
Ruud
Waarom rijscholen vergelijken?
  1. Ontvang unieke aanbiedingen
  2. Eenmalig een e-mail
  3. Vergelijken is geheel gratis
  4. Bespaar tot 40 % op het rijbewijs
  5. 3819 Zijn u voor gegaan
Over ons

Rijschool-Feitjes.nl is de informatie site met betrekking tot het rijbewijs, rijscholen en de rijlessen. Daarnaast bieden wij ook allerlei informatie voor de randzaken die hierbij komen kijken. Een complete website die je graag verder helpt op het moment dat je vragen hebt over het rijbewijs. Zo is er 1 punt waar je terecht kan, dit bespaart je veel tijd. Ook helpt Rijschool-Feitjes.nl graag met het vinden van een geschikte rijschool. Door ons uitgebreid vergelijkingsdienst is het mogelijk om door geheel Nederland diverse rijscholen gratis te vergelijken. Zo ook bij jou in de regio, vergelijk zelf ook en bespaar op de kosten van het rijbewijs. Een geschikte rijschool vinden is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten rijscholen

Welke kosten komen er allemaal kijken bij het behalen van het rijbewijs? Verschillende aspecten die hier invloed op hebben, we helpen je hier graag verder: