Autorijles

De eerste autorijles, wat kun je verwachten en hoe ziet een rijles er uit? Een gewone autorijles duurt vaak een uur. Maar het kan ook zijn dat je meerdere lessen in de week gaat volgen en kiest voor anderhalf of twee uur. Je kunt dan overdag lessen, maar vaak ook in de avonden en in de weekenden. Dit wordt door steeds meer rijscholen aangeboden. De rij-instructeur kan je thuis ophalen, maar soms ook bij je stage, werk of school. Het wordt allemaal met je besproken wat je wensen zijn en wat zij voor je kunnen betekenen tijdens je autorijles.

Instructies en vorderingen bijhouden

De meeste rijscholen werken met een instructiekaart, daarop wordt bijgehouden hoe het gaat.instructiekaart rijles Er kan dan gewerkt worden met cijfers, zoals 1- onderwerp besproken en 2- onderwerp geoefend. 3 kan dan staan voor eerste keer alleen uitgevoerd, 4 staat voor zelfstandig uitvoeren en 5 staat voor beheerst de handeling. Een gestructureerde rijopleiding helpt vaak omdat je dan ook zicht hebt op hoe je er voor staat. Daarbij leer je vaak in drie fasen:

  1. Voertuigbeheersing: alles van de auto maak je je eigen. Het wegrijden en stoppen, schakelen, sturen en achteruit rijden horen hier bij.
  2. Verkeersdeelname: Je moet aan veel dingen tegelijk denken, is het veilig? Je moet remmen, schakelen en op tijd stoppen, maar je moet ook beslissingen kunnen maken en situaties in kunnen schatten. Je leert bijzondere verrichtingen en in het begin kan dat erg verwarrend zijn. Je leert het door veel te oefenen en pas dan maak je het je ook eigen.
  3. Inzicht en ervaring: Als je in deze fase aan bent gekomen dan kun je goed deelnemen aan het verkeer. De puntjes worden hierbij op de i gezet en dan ben je klaar voor je praktijkexamen. Het kan zijn dat je eerst een TTT (tussentijdse toets) gaat doen om te kijken hoe het examen er aan toe gaat en dan weet je ook waar examinatoren op letten en krijg je tips voor je echte examen.

Let altijd goed op tijdens je autorijlessen en vraag het wanneer je er niet uit komt. In het begin zul je veel aangestuurd worden, maar het doel is dat je zo snel mogelijk zelfstandig kunt rijden en daar werk je dus stapsgewijs naar toe.

 

Vergelijk & Bespaar!

Gratis rijscholen vergelijken!

Vergelijk geheel gratis rijscholen bij jou in de buurt! Bespaar enkele honderden euro's op kosten van rijlessen!

Vergelijk & Bespaar!
Onze zoektocht naar een rijschool bij ons in de regio bracht ons op rijschool-feitjes.nl. Na het inwinnen van informatie zijn wij gegaan voor een gratis vergelijking. Dankzij deze vergelijking zijn wij in contact gekomen met verschillende rijscholen en hebben wij een mooie aanbieding ontvangen!
Marjan F.
Het vergelijken van rijscholen ging wel heel erg gemakkelijk. Binnen enkele seconden hadden wij een aanvraag verstuurd en diezelfde dag nog hebben wij meer informatie ontvangen van de mogelijkheden voor autorijlessen. Totaal geen spijt want het heeft ons veel bespaard op de al hoge kosten voor het rijbewijs.
Evert
Een geschikte rijschool vinden was een moeilijke opgave. Tot wij de gratis vergelijkingsservice hadden ontdekt. De rijscholen waren heel vriendelijk en behulpzaam. Door een goed advies heeft onze dochter der rijbewijs binnen paar maanden gehaald tegen een scherp tarief!
Ruud
Waarom rijscholen vergelijken?
  1. Ontvang unieke aanbiedingen
  2. Eenmalig een e-mail
  3. Vergelijken is geheel gratis
  4. Bespaar tot 40 % op het rijbewijs
  5. 3819 Zijn u voor gegaan
Over ons

Rijschool-Feitjes.nl is de informatie site met betrekking tot het rijbewijs, rijscholen en de rijlessen. Daarnaast bieden wij ook allerlei informatie voor de randzaken die hierbij komen kijken. Een complete website die je graag verder helpt op het moment dat je vragen hebt over het rijbewijs. Zo is er 1 punt waar je terecht kan, dit bespaart je veel tijd. Ook helpt Rijschool-Feitjes.nl graag met het vinden van een geschikte rijschool. Door ons uitgebreid vergelijkingsdienst is het mogelijk om door geheel Nederland diverse rijscholen gratis te vergelijken. Zo ook bij jou in de regio, vergelijk zelf ook en bespaar op de kosten van het rijbewijs. Een geschikte rijschool vinden is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten rijscholen

Welke kosten komen er allemaal kijken bij het behalen van het rijbewijs? Verschillende aspecten die hier invloed op hebben, we helpen je hier graag verder: