Rijlessen

Dit artikel gaat over de rijles mogelijkheden en verwachtingen. Voordat je gaat beginnen met rijlessen kun je vaak een proefles nemen. Daarbij kun je kennismaken met je rij-instructeur en bepalen of de manier van lessen bij je past. Aan de hand van deze proefles kun je de keuze maken of je hier gaat lessen of je een pakket neemt of liever per les betaalt. De proeflessen worden door de rijscholen vaak tegen een gereduceerd tarief aangeboden, soms ook gratis. Zo een eerste rijles is spannend, maar ook hier zijn verschillende tips voor.

Hoeveel uur rijlessen?

Om een beeld te krijgen hoeveel rijlessen je nodig hebt, is een eersterijlessen achter het stuur rijles noodzakelijk omdat de instructeur dan kan bekijken hoe het is gesteld met je inzicht en wat je allemaal al weet. Je hebt als jongere wellicht bepaalde verwachtingen van de rijschool, zet je verwachtingen om in vragen en stel deze de eerste keer wanneer je de instructeur spreekt of ziet. Daarbij kun je denken aan vragen als:

 • Hoeveel kost een rijles?
 • Hoeveel ben ik gemiddeld kwijt om mijn rijbewijs te halen?
 • Wanneer kan ik lessen?
 • Word ik thuis opgehaald of moet ik zelf naar de rijschool komen?
 • Hoe groot is de kans van slagen met jullie rijopleiding?
 • Zijn de kosten van een herexamen inbegrepen in het pakket dat ik afneem?

Allemaal vragen waar je aan moet denken wanneer je een rijschool gaat kiezen en uiteraard speelt je gevoel hierin ook een rol. Wanneer je een proefles hebt gedaan en het voelt goed, dan kun je je vragen stellen en meteen een afspraak maken voor de volgende les.

Mogelijkheden rijschool

Vraag bij de rijschool wat de mogelijkheden zijn, denk hierbij aan de lestijden, maar ook aan de kosten. Kun je theorielessen volgen? Kun je een pakket afnemen of betaal je per les? Zijn er acties of kortingen die interessant zijn voor jou? Laat je in ieder geval goed informeren, zodat jij over de autorijlessen of motorrijlessen alles weet en aan de hand daarvan jouw keuze kunt maken waar jij je goed bij voelt.

Vergelijk & Bespaar!

Gratis rijscholen vergelijken!

Vergelijk geheel gratis rijscholen bij jou in de buurt! Bespaar enkele honderden euro's op kosten van rijlessen!

Vergelijk & Bespaar!
Onze zoektocht naar een rijschool bij ons in de regio bracht ons op rijschool-feitjes.nl. Na het inwinnen van informatie zijn wij gegaan voor een gratis vergelijking. Dankzij deze vergelijking zijn wij in contact gekomen met verschillende rijscholen en hebben wij een mooie aanbieding ontvangen!
Marjan F.
Het vergelijken van rijscholen ging wel heel erg gemakkelijk. Binnen enkele seconden hadden wij een aanvraag verstuurd en diezelfde dag nog hebben wij meer informatie ontvangen van de mogelijkheden voor autorijlessen. Totaal geen spijt want het heeft ons veel bespaard op de al hoge kosten voor het rijbewijs.
Evert
Een geschikte rijschool vinden was een moeilijke opgave. Tot wij de gratis vergelijkingsservice hadden ontdekt. De rijscholen waren heel vriendelijk en behulpzaam. Door een goed advies heeft onze dochter der rijbewijs binnen paar maanden gehaald tegen een scherp tarief!
Ruud
Waarom rijscholen vergelijken?
 1. Ontvang unieke aanbiedingen
 2. Eenmalig een e-mail
 3. Vergelijken is geheel gratis
 4. Bespaar tot 40 % op het rijbewijs
 5. 3819 Zijn u voor gegaan
Over ons

Rijschool-Feitjes.nl is de informatie site met betrekking tot het rijbewijs, rijscholen en de rijlessen. Daarnaast bieden wij ook allerlei informatie voor de randzaken die hierbij komen kijken. Een complete website die je graag verder helpt op het moment dat je vragen hebt over het rijbewijs. Zo is er 1 punt waar je terecht kan, dit bespaart je veel tijd. Ook helpt Rijschool-Feitjes.nl graag met het vinden van een geschikte rijschool. Door ons uitgebreid vergelijkingsdienst is het mogelijk om door geheel Nederland diverse rijscholen gratis te vergelijken. Zo ook bij jou in de regio, vergelijk zelf ook en bespaar op de kosten van het rijbewijs. Een geschikte rijschool vinden is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten rijscholen

Welke kosten komen er allemaal kijken bij het behalen van het rijbewijs? Verschillende aspecten die hier invloed op hebben, we helpen je hier graag verder: