Rijbewijs 17 jaar

Tegenwoordig kun je op je 17e al je rijbewijs halen, maar weet je dan wat de regels zijn en waar je je aan moet houden? Het is belangrijk dat je dit weet en daarom besteden we daar in dit artikel aandacht aan. Vanaf je 17e jaar kun je namelijk je rijbewijs categorie B halen, maar dan moet je wel tot je 18e onder begeleiding rijden van een coach. Dit wordt ook wel 2toDrive genoemd.

Wat houdt 2toDrive in?

2toDrive is een experiment en daarbij mogen jongeren vanaf hun zestien jaar theorie-examen doen. Je mag gaan rijlessen vanaf de 16,5 jaar en vanaf 17 jaar mag je je rijexamen doen. Voordat je op examen gaat moet je wel in het bezit zijn van een theoriecertificaat. Aan de exameneisen is niets veranderd. Als je slaagt voor je rijbewijs heb je gewoon je rijbewijs, maar moet je tot je 18e onder begeleiding rijden. Als jongeren dit rijbewijs hebben mogen zij ook op de brommer of scooter rijden (*zonder begeleiding). Let goed op want het rijbewijs is NIET geldig in het buitenland, totdat je de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt!

2todrive1

Wat mag er per leeftijdscategorie gedaan worden

Bestuurder rijbewijs 17 jaar

De bestuurder die zijn rijbewijs heeft gehaald als hij 17 jaar is moet na het slagen tot zijn 18e jaar voldoen aan de gebruikelijke eisen die aan een bestuurder worden gesteld. Hij moet ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en een begeleiderspas en hij moet minimaal een geregistreerde begeleider (coach) hebben. Jongeren mogen hierbij maximaal vijf coaches opgeven. Die komen allen op een begeleiderspas te staan. De jongeren mogen dan tot dat ze achttien jaar zijn alleen rijden met een van deze coaches bij hen in de auto.

Doe er je voordeel mee!

Als je ook snel je rijbewijs wilt halen en je wilt vanaf je 18 jaar alleen de weg op gaan kun je nu beginnen met lessen, als je 16,5 jaar bent. Veel jongeren zien het als een voordeel dat ze eerder mogen lessen, want dan mogen zij ook eerder de weg op, allereerst onder begeleiding, maar vanaf het moment dat ze 18 zijn geheel zelfstandig!

Vergelijk & Bespaar!

Gratis rijscholen vergelijken!

Vergelijk geheel gratis rijscholen bij jou in de buurt! Bespaar enkele honderden euro's op kosten van rijlessen!

Vergelijk & Bespaar!
Onze zoektocht naar een rijschool bij ons in de regio bracht ons op rijschool-feitjes.nl. Na het inwinnen van informatie zijn wij gegaan voor een gratis vergelijking. Dankzij deze vergelijking zijn wij in contact gekomen met verschillende rijscholen en hebben wij een mooie aanbieding ontvangen!
Marjan F.
Het vergelijken van rijscholen ging wel heel erg gemakkelijk. Binnen enkele seconden hadden wij een aanvraag verstuurd en diezelfde dag nog hebben wij meer informatie ontvangen van de mogelijkheden voor autorijlessen. Totaal geen spijt want het heeft ons veel bespaard op de al hoge kosten voor het rijbewijs.
Evert
Een geschikte rijschool vinden was een moeilijke opgave. Tot wij de gratis vergelijkingsservice hadden ontdekt. De rijscholen waren heel vriendelijk en behulpzaam. Door een goed advies heeft onze dochter der rijbewijs binnen paar maanden gehaald tegen een scherp tarief!
Ruud
Waarom rijscholen vergelijken?
  1. Ontvang unieke aanbiedingen
  2. Eenmalig een e-mail
  3. Vergelijken is geheel gratis
  4. Bespaar tot 40 % op het rijbewijs
  5. 3819 Zijn u voor gegaan
Over ons

Rijschool-Feitjes.nl is de informatie site met betrekking tot het rijbewijs, rijscholen en de rijlessen. Daarnaast bieden wij ook allerlei informatie voor de randzaken die hierbij komen kijken. Een complete website die je graag verder helpt op het moment dat je vragen hebt over het rijbewijs. Zo is er 1 punt waar je terecht kan, dit bespaart je veel tijd. Ook helpt Rijschool-Feitjes.nl graag met het vinden van een geschikte rijschool. Door ons uitgebreid vergelijkingsdienst is het mogelijk om door geheel Nederland diverse rijscholen gratis te vergelijken. Zo ook bij jou in de regio, vergelijk zelf ook en bespaar op de kosten van het rijbewijs. Een geschikte rijschool vinden is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten rijscholen

Welke kosten komen er allemaal kijken bij het behalen van het rijbewijs? Verschillende aspecten die hier invloed op hebben, we helpen je hier graag verder: