Rijbewijs B           

Als je geslaagd bent voor rijbewijs B dan mag je met een personenauto tot en met 3500 kg rijden. Je mag maximaal acht personen vervoeren. Je mag ook een aanhanger aan je auto koppelen en hiermee rondrijden. Veel mensen denken dat het rijden met een aanhanger niet mag met rijbewijs B. Zij denken dat je er een extra rijbewijs voor nodig hebt, maar dat is niet zo. Er zijn wel regels, want je mag niet met alle aanhangers rijden. Daarbij geldt dat het ledig gewicht en het laadvermogen van de aanhanger niet meer dan 750 kg bedragen.

Uitzonderingen rijbewijs B en aanhanger

Er zijn wel een paar uitzonderingen, want je mag dus wel een zwaardere aanhangwagen trekken met alleen rijbewijs B wanneer het ledig gewicht en het toegestane laadvermogen van de aanhanger minder is dan het ledig gewicht (dit is gelijk aan je kentekengewicht) van de trekauto. Maar het mag ook wanneer het toegestane gewicht van de totale combinatie niet meer is dan 3500 kg. Als je nu wel met een zwaardere aanhanger of een hoger combinatiegewicht wilt rijden, dan heb je rijbewijs E nodig. Mensen met een BE rijbewijs mogen hier dus wel mee rijden.

Vergelijk & Bespaar

Vergelijk rijscholen

Binnen 1 minuut kan je rijscholen vergelijken en een geschikte rijschool kiezen, ontvang unieke aanbiedingen en bespaar tot 40%

Vergelijk & Bespaar

Mogelijkheden rijbewijs B

Met rijbewijs B kun je eigenlijk gewoon de standaard dingen doen waar je aan denkt bij het autorijden, van A naar B rijden, mensen vervoeren en wanneer nodig ook spullen vervoeren met een aanhanger (dit kan uiteraard alleen als je auto voorzien is van een trekhaak). Bij het lessen leer je niet om te rijden met een aanhanger, dus wanneer je besluit om met rijbewijs B toch wat spullen te vervoeren met een aanhanger, ben je dan wel bewust van rijbewijs bhet rijden met aanhanger. Het is aan te raden om van tevoren dan even te oefenen zodat je weet hoe het allemaal in zijn werk gaat. Als je eenmaal door hebt hoe je moet sturen om de aanhanger achteruit in te parkeren gaat het (bijna) vanzelf.  Wellicht moet je later voor je werk meer vervoeren, dan kun je dus altijd rijbewijs E halen en dan zie je op je rijbewijs na een tijdje BE staan en dan mag je dus ook met een zwaardere aanhangwagen rijden en meer gewicht verplaatsen.

Vergelijk & Bespaar!

Gratis rijscholen vergelijken!

Vergelijk geheel gratis rijscholen bij jou in de buurt! Bespaar enkele honderden euro's op kosten van rijlessen!

Vergelijk & Bespaar!
Onze zoektocht naar een rijschool bij ons in de regio bracht ons op rijschool-feitjes.nl. Na het inwinnen van informatie zijn wij gegaan voor een gratis vergelijking. Dankzij deze vergelijking zijn wij in contact gekomen met verschillende rijscholen en hebben wij een mooie aanbieding ontvangen!
Marjan F.
Het vergelijken van rijscholen ging wel heel erg gemakkelijk. Binnen enkele seconden hadden wij een aanvraag verstuurd en diezelfde dag nog hebben wij meer informatie ontvangen van de mogelijkheden voor autorijlessen. Totaal geen spijt want het heeft ons veel bespaard op de al hoge kosten voor het rijbewijs.
Evert
Een geschikte rijschool vinden was een moeilijke opgave. Tot wij de gratis vergelijkingsservice hadden ontdekt. De rijscholen waren heel vriendelijk en behulpzaam. Door een goed advies heeft onze dochter der rijbewijs binnen paar maanden gehaald tegen een scherp tarief!
Ruud
Waarom rijscholen vergelijken?
  1. Ontvang unieke aanbiedingen
  2. Eenmalig een e-mail
  3. Vergelijken is geheel gratis
  4. Bespaar tot 40 % op het rijbewijs
  5. 3819 Zijn u voor gegaan
Over ons

Rijschool-Feitjes.nl is de informatie site met betrekking tot het rijbewijs, rijscholen en de rijlessen. Daarnaast bieden wij ook allerlei informatie voor de randzaken die hierbij komen kijken. Een complete website die je graag verder helpt op het moment dat je vragen hebt over het rijbewijs. Zo is er 1 punt waar je terecht kan, dit bespaart je veel tijd. Ook helpt Rijschool-Feitjes.nl graag met het vinden van een geschikte rijschool. Door ons uitgebreid vergelijkingsdienst is het mogelijk om door geheel Nederland diverse rijscholen gratis te vergelijken. Zo ook bij jou in de regio, vergelijk zelf ook en bespaar op de kosten van het rijbewijs. Een geschikte rijschool vinden is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten rijscholen

Welke kosten komen er allemaal kijken bij het behalen van het rijbewijs? Verschillende aspecten die hier invloed op hebben, we helpen je hier graag verder: