Kosten van het rijbewijs

Er is een maximum tarief vastgesteld voor rijbewijzen. De standaardaanvraag voor een rijbewijs mag niet meer geld kosten dan een bedrag van 38,48 euro. In iedere gemeente worden andere prijzen gehanteerd voor het aanvragen of verlengen van je rijbewijs, dus als je wilt weten hoeveel het jou gaat kosten kun je het beste bij je eigen gemeente informeren.

Kosten nieuw rijbewijs

Als je een nieuw rijbewijs aan moet vragen, dan zijn de kosten maximaal 38,48 euro. De gemeentkosten rijlessene moet daarbij een vast bedrag betalen aan de Rijksoverheid om je rijbewijs te laten maken. Zij mogen daarbij een vergoeding vragen voor de kosten die zij moet maken bij de afgifte van je rijbewijs. Iedere gemeente kan daar een andere prijs voor op papier zetten. De rijkskosten voor een nieuw rijbewijs bedragen 9,70 euro. De gemeentelijke kosten bedragen maximaal 28,78 euro. Samen kom je dan uit op een maximum tarief van 38,48 euro.

Kosten rijlessen

Om je rijbewijs te halen dien je eerst rijlessen te volgen en daarnaast moet je ook je theorie-examen afleggen. Het praktijkexamen is geschikt voor mensen vanaf 17 jaar. Het praktijkexamen duurt gemiddeld 55 minuten en kost €94,25. Het kan zijn dat je meer moet betalen, omdat de rijschool ook kosten hiervoor in rekening brengt. Bij het rijlessen moet je ook rekening houden met het aantal lessen dat je gaat volgen en of je theorielessen gaat volgen. De meeste rijscholen bieden ook theorielessen aan of je kunt er een pakket aanschaffen waar een boek en een cd-rom bij zitten zodat je je theorie thuis kunt oefenen.

Als je gemakkelijker leert als het je uit wordt gelegd en je wilt met anderen oefenen dan kun je lessen nemen. Houd er wel rekening mee dat er dan extra kosten bij komen. Ook de praktijklessen die je volgt kosten geld. Hoeveel het precies gaat kosten hangt af van hoeveel rijlessen je neemt en hoelang deze duren. Je kunt bijvoorbeeld een uur lessen, maar ook anderhalf of twee uur. Vraag de kosten op bij de rijschool waar je gaat lessen. Wellicht biedt een pakket uitkomst, met een mooie korting.

Vergelijk & Bespaar!

Gratis rijscholen vergelijken!

Vergelijk geheel gratis rijscholen bij jou in de buurt! Bespaar enkele honderden euro's op kosten van rijlessen!

Vergelijk & Bespaar!
Onze zoektocht naar een rijschool bij ons in de regio bracht ons op rijschool-feitjes.nl. Na het inwinnen van informatie zijn wij gegaan voor een gratis vergelijking. Dankzij deze vergelijking zijn wij in contact gekomen met verschillende rijscholen en hebben wij een mooie aanbieding ontvangen!
Marjan F.
Het vergelijken van rijscholen ging wel heel erg gemakkelijk. Binnen enkele seconden hadden wij een aanvraag verstuurd en diezelfde dag nog hebben wij meer informatie ontvangen van de mogelijkheden voor autorijlessen. Totaal geen spijt want het heeft ons veel bespaard op de al hoge kosten voor het rijbewijs.
Evert
Een geschikte rijschool vinden was een moeilijke opgave. Tot wij de gratis vergelijkingsservice hadden ontdekt. De rijscholen waren heel vriendelijk en behulpzaam. Door een goed advies heeft onze dochter der rijbewijs binnen paar maanden gehaald tegen een scherp tarief!
Ruud
Waarom rijscholen vergelijken?
  1. Ontvang unieke aanbiedingen
  2. Eenmalig een e-mail
  3. Vergelijken is geheel gratis
  4. Bespaar tot 40 % op het rijbewijs
  5. 3819 Zijn u voor gegaan
Over ons

Rijschool-Feitjes.nl is de informatie site met betrekking tot het rijbewijs, rijscholen en de rijlessen. Daarnaast bieden wij ook allerlei informatie voor de randzaken die hierbij komen kijken. Een complete website die je graag verder helpt op het moment dat je vragen hebt over het rijbewijs. Zo is er 1 punt waar je terecht kan, dit bespaart je veel tijd. Ook helpt Rijschool-Feitjes.nl graag met het vinden van een geschikte rijschool. Door ons uitgebreid vergelijkingsdienst is het mogelijk om door geheel Nederland diverse rijscholen gratis te vergelijken. Zo ook bij jou in de regio, vergelijk zelf ook en bespaar op de kosten van het rijbewijs. Een geschikte rijschool vinden is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten rijscholen

Welke kosten komen er allemaal kijken bij het behalen van het rijbewijs? Verschillende aspecten die hier invloed op hebben, we helpen je hier graag verder: