Het rijbewijs halen

Alle rijlessen leiden uiteindelijk naar het behalen van het rijbewijs. Alle tijd en moeite worden geïnvesteerd in dat ene roze pasje die ervoor zorgt dat je zelfstandig de weg op mag. Voordat je dit pasje in handen heb zullen er een aantal obstakels genomen worden.

Voor de ene gaat het lessen makkelijker dan voor de ander, maar iedereen moet er moeite voor doen. Ook zullen dezelfde onderdelen voldoende moeten worden afgesloten. Heb je ergens extra problemen dan zal hier extra aandacht aan gegeven worden tijdens de rijlessen.

Alles is gericht op het slagen van het praktijkexamen. Het rijbewijs ophalen komt wel heel erg dichtbij. Maar wat komt je deze weg allemaal tegen en waar moet je op letten? Veel voorkomende fouten die gemaakt zijn door diverse leerlingen en die jij zelf kunt voorkomen. Tips uit de praktijk, doe er je voordeel mee.

Onderdelen die moeten worden afgerond

De belangrijkste obstakels zijn de examens die gehaald spoedcursusmoeten worden. Allereerst het theorie examen, dit moet eerst gehaald worden voordat er aan het praktijkexamen gestart mag worden. Afhankelijk van het lerend vermogen zal de moeilijkheid bepalen. Voor sommige is het lastig om de stof op te nemen, voor de ander is het geen probleem om in 1 keer te slagen. Het maakt ook niet uit als het niet in 1 keer lukt, doe uitermate je best en vraag om hulp als dat nodig is.

Vervolgens kan je er voor kiezen om een tussentijdse toets te doen. Dit is voorproefje op het praktijkexamen. Tijdens de TTT zal je ook bijzondere verrichtingen moeten doen, slaag je hier voor, dan krijg je vrijstelling op het praktijkexamen.  en kan in overleg met de rijschool een keuze in gemaakt worden. Zelf heb ik deze toets niet gehad, ik zie het doen van bijzondere verrichtingen tijdens het examen ook weer als extra tijd die je minder op de weg bent. Dan is het wel nodig om de bijzondere verrichtingen onder de knie te hebben.

Als laatste obstakel is het praktijk examen. De rij instructeur zal kunnen inschatten of je zover bent. Ga het examen in als een gewone rijles, de ervaring heb je. Het meest belangrijke is dat je rustig bent en gecontroleerd rijdt. Houdt overzicht op de weg en het overige verkeer. Laat dit ook merken aan de examinator en als je dit kan overbrengen dan scoor je punten. Nu is het enkel nog maar wachten op de uitslag en het rijbewijs halen is wel erg dichtbij!

Je rijbewijs ophalen

Na het behalen van het rijbewijs zal dit in het systeem aangegeven worden. Na een paar uur is het mogelijk om je rijbewijs bij de gemeente aan te vragen. Zorg dat je alles bij je hebt, wat nodig is voor de aanvraag:

  • Een geldige pasfoto
  • Geldig identiteitsbewijs of verblijfsdocument
  • Contant geld of de pinpas met genoeg saldo

Per gemeente kan het tarief verschillen. Zoek op de website van de gemeente op hoeveel het kost om een rijbewijs aan te vragen.

Top steden van Nederland

Meer informatie over het aanvragen van je rijbewijs in de grootste steden van Nederland? Zo hebben wij het tarief vermeld en overige handige informatie.

Vragen over een specifieke gemeente kan je altijd stellen. Het rijbewijs halen is natuurlijk niet beperkt tot deze gemeentes. Misschien een leuk verhaal over het ophalen van je rijbewijs? Deel deze met ons en laat iedereen mee genieten!

Vergelijk & Bespaar!

Gratis rijscholen vergelijken!

Vergelijk geheel gratis rijscholen bij jou in de buurt! Bespaar enkele honderden euro's op kosten van rijlessen!

Vergelijk & Bespaar!
Onze zoektocht naar een rijschool bij ons in de regio bracht ons op rijschool-feitjes.nl. Na het inwinnen van informatie zijn wij gegaan voor een gratis vergelijking. Dankzij deze vergelijking zijn wij in contact gekomen met verschillende rijscholen en hebben wij een mooie aanbieding ontvangen!
Marjan F.
Het vergelijken van rijscholen ging wel heel erg gemakkelijk. Binnen enkele seconden hadden wij een aanvraag verstuurd en diezelfde dag nog hebben wij meer informatie ontvangen van de mogelijkheden voor autorijlessen. Totaal geen spijt want het heeft ons veel bespaard op de al hoge kosten voor het rijbewijs.
Evert
Een geschikte rijschool vinden was een moeilijke opgave. Tot wij de gratis vergelijkingsservice hadden ontdekt. De rijscholen waren heel vriendelijk en behulpzaam. Door een goed advies heeft onze dochter der rijbewijs binnen paar maanden gehaald tegen een scherp tarief!
Ruud
Waarom rijscholen vergelijken?
  1. Ontvang unieke aanbiedingen
  2. Eenmalig een e-mail
  3. Vergelijken is geheel gratis
  4. Bespaar tot 40 % op het rijbewijs
  5. 3819 Zijn u voor gegaan
Over ons

Rijschool-Feitjes.nl is de informatie site met betrekking tot het rijbewijs, rijscholen en de rijlessen. Daarnaast bieden wij ook allerlei informatie voor de randzaken die hierbij komen kijken. Een complete website die je graag verder helpt op het moment dat je vragen hebt over het rijbewijs. Zo is er 1 punt waar je terecht kan, dit bespaart je veel tijd. Ook helpt Rijschool-Feitjes.nl graag met het vinden van een geschikte rijschool. Door ons uitgebreid vergelijkingsdienst is het mogelijk om door geheel Nederland diverse rijscholen gratis te vergelijken. Zo ook bij jou in de regio, vergelijk zelf ook en bespaar op de kosten van het rijbewijs. Een geschikte rijschool vinden is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten rijscholen

Welke kosten komen er allemaal kijken bij het behalen van het rijbewijs? Verschillende aspecten die hier invloed op hebben, we helpen je hier graag verder: