Rijbewijs

Eindelijk is het dan zover, je hebt je rijbewijs gehaald. Maar dan vraag je je af hoe het verder in zijn werk gaat. Hoe moet je je rijbewijs aanvragen (of straks na een aantal jaren verlengen) en waar kun je je rijbewijs ophalen? In dit artikel zullen we je daar over informeren, zodat je op de hoogte bent. Niet speciaal over het rijbewijs b, maar deze informatie is ook voor andere rijbewijs categorieën te gebruiken.

Rijbewijs halen

Bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) komen ieder jaar veel mensen die examen doen voor hun rijbewijs, zowel de theorie- als praktijkexamens voor de auto, de motor, de bromfiets als het brommobiel worden hier afgenomen. Wanneer je geslaagd bent moet je wanneer je met een motorrijtuig de weg op gaat in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Een nieuw rijbewijs is geldig voor maximaal tien jaar, het kan ook per vijf jaar worden afgegeven voor mensen in de leeftijd van 75 jaar en ouder. Bij personen tussen de 65 en 70 jaar kan er ook een rijbewijs worden afgegeven dat korter dan tien jaar geldig is op grond van medische redenen.

Bij het halen van het rijbewijs zullen er kosten komen kijken. Dit is voor zowel de rijlessen om uiteindelijk op praktijkexamen te gaan als wanneer je het rijbewijs daadwerkelijk ophaalt. Zo is het mogelijk om vanaf 17 jaar examen te doen om vervolgens een speciaal rijbewijs te halen waarmee je onder begeleiding de weg op mag. In welk tempo er rijlessen gevolgd worden is geheel afhankelijk van je situatie en wensen. Het rijbewijs wat opgehaald word is voor iedereen hetzelfde, of je nou een spoedcursus heb genomen of dat de rijlessen verspreid over een aantal jaar zijn geweest.

Inhoud van het rijbewijs

Er is een nieuw Nederlands rijbewijsdocument sinds januari 2013. Op deRijbewijs categorien voorkant vind je het rijbewijsnummer, je persoonlijke gegevens, je pasfoto, een handtekening en de rijbewijscategorieën. Je rijbewijsnummer wordt aangegeven in een barcodevorm. Op de achterkant van je rijbewijs vind je alle geldigheden en beperkingen per categorie en algemene beperkingen. Je vindt hier ook de rubrieksnamen en het burger service nummer (BSN). Het rijbewijs heeft het handige creditcard formaat.

De gemeente en je rijbewijs

Je rijbewijs kun je afhalen bij de gemeente. Wanneer je bent geslaagd moet je met een pasfoto en het certificaat waar op staat dat je bent geslaagd naar de gemeente gaan en een medewerker van de gemeente vraagt je rijbewijs dan aan. Meestal kun je dit pasje na een week ophalen, er kan ook spoed achter worden gezet, daar betaal je dan een extra bedrag voor en dan heb je het rijbewijs pasje eerder in je bezit. Wanneer je je rijbewijs moet verlengen krijg je van de gemeente op tijd bericht dat je je rijbewijs moet vervangen en dan staat er ook aangegeven hoe je dit moet doen. Doe het op tijd, want met een verlopen rijbewijs mag je niet rijden!

Vergelijk & Bespaar!

Gratis rijscholen vergelijken!

Vergelijk geheel gratis rijscholen bij jou in de buurt! Bespaar enkele honderden euro's op kosten van rijlessen!

Vergelijk & Bespaar!
Onze zoektocht naar een rijschool bij ons in de regio bracht ons op rijschool-feitjes.nl. Na het inwinnen van informatie zijn wij gegaan voor een gratis vergelijking. Dankzij deze vergelijking zijn wij in contact gekomen met verschillende rijscholen en hebben wij een mooie aanbieding ontvangen!
Marjan F.
Het vergelijken van rijscholen ging wel heel erg gemakkelijk. Binnen enkele seconden hadden wij een aanvraag verstuurd en diezelfde dag nog hebben wij meer informatie ontvangen van de mogelijkheden voor autorijlessen. Totaal geen spijt want het heeft ons veel bespaard op de al hoge kosten voor het rijbewijs.
Evert
Een geschikte rijschool vinden was een moeilijke opgave. Tot wij de gratis vergelijkingsservice hadden ontdekt. De rijscholen waren heel vriendelijk en behulpzaam. Door een goed advies heeft onze dochter der rijbewijs binnen paar maanden gehaald tegen een scherp tarief!
Ruud
Waarom rijscholen vergelijken?
  1. Ontvang unieke aanbiedingen
  2. Eenmalig een e-mail
  3. Vergelijken is geheel gratis
  4. Bespaar tot 40 % op het rijbewijs
  5. 3819 Zijn u voor gegaan
Over ons

Rijschool-Feitjes.nl is de informatie site met betrekking tot het rijbewijs, rijscholen en de rijlessen. Daarnaast bieden wij ook allerlei informatie voor de randzaken die hierbij komen kijken. Een complete website die je graag verder helpt op het moment dat je vragen hebt over het rijbewijs. Zo is er 1 punt waar je terecht kan, dit bespaart je veel tijd. Ook helpt Rijschool-Feitjes.nl graag met het vinden van een geschikte rijschool. Door ons uitgebreid vergelijkingsdienst is het mogelijk om door geheel Nederland diverse rijscholen gratis te vergelijken. Zo ook bij jou in de regio, vergelijk zelf ook en bespaar op de kosten van het rijbewijs. Een geschikte rijschool vinden is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten rijscholen

Welke kosten komen er allemaal kijken bij het behalen van het rijbewijs? Verschillende aspecten die hier invloed op hebben, we helpen je hier graag verder: