Rijbewijs A

Het rijbewijs A is bedoeld voor het besturen van een motor. Het motorrijbewijs is er in 3 soorten en is ingedeeld op basis van het vermogen, je leeftijd en op basis van ervaring. De drie soorten worden ook wel A1, A2 en motorrijbewijs A genoemd.

  • Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW. Daarnaast is de minimumleeftijd voor dit rijbewijs 18 jaar.
  • Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW. Hierbij geldt een minimumleeftijd van 20 jaar + je zal minimaal 2 jaar in het bezit moeten zijn van rijbewijs A1.
    Sinds 31 december 2013 is het mogelijk om het rijbewijs A2 rechtstreeks te halen. Dus zonder dat u eerst rijbewijs A1 heeft gehaald. De minimumleeftijd bedraagt hiervoor nog steeds 20.
  • Categorie A geldt voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs ligt op 22 jaar. Daarnaast dien je minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van het motorrijbewijs A2.  Ook bij he rijbewijs A is het mogelijk om zonder tussenstap van A2, dit rijbewijs rechtstreeks te halen. Dan is de eis wel een minimumleeftijd van 24 jaar.

Gemotoriseerde driewielers: rijbewijs A1 of A

Alle gemotoriseerde driewielers (zoals een trike of driewielige motorscooter) vallen onder motorrijles feitjesde rijbewijscategorie A1 of A. Vóór die datum werden sommige voertuigen in categorie B ingedeeld. Wanneer word deze gemotoriseerde driewieler nou in de categorie A1 en wanneer in A ingedeeld? Heeft de gemotoriseerde driewieler met een maximumvermogen van 15 kW dan is het rijbewijs A1 vereist. Is dit vermogen hoger dan 15kW, dan zal het rijbewijs A gehaald getoond moeten worden.

Wanneer je voor 19 januari 2013 al in het bezit was van een rijbewijs B zijn de oude regels van kracht. Zo is het soms alsnog mogelijk een gemotoriseerde driewieler me een rijbewijs B te mogen besturen.

Motorrijles nemen

Om te mogen beginnen met motorrijlessen zijn er een aantal eisen. De minimale leeftijd is 17 jaar, hiervoor is het nog niet toegestaan om te gaan lessen. Daarnaast zal je ook in het bezit moeten zijn van een geldig theoriecertificaat A of een rijbewijs voor de categorie B in bezit hebben. Heb je deze in bezit dan kan je starten met de motorrijlessen. Voor een geschikte rijschool in de regio raden wij altijd aan om een vergelijking te doen. Zo een gratis vergelijking is ook mogelijk voor motorrijscholen!

Vergelijk & Bespaar

Vergelijk rijscholen

Binnen 1 minuut kunt u motorrijscholen vergelijken en een geschikte rijschool vinden

Vergelijk & Bespaar
Vergelijk & Bespaar!

Gratis rijscholen vergelijken!

Vergelijk geheel gratis rijscholen bij jou in de buurt! Bespaar enkele honderden euro's op kosten van rijlessen!

Vergelijk & Bespaar!
Onze zoektocht naar een rijschool bij ons in de regio bracht ons op rijschool-feitjes.nl. Na het inwinnen van informatie zijn wij gegaan voor een gratis vergelijking. Dankzij deze vergelijking zijn wij in contact gekomen met verschillende rijscholen en hebben wij een mooie aanbieding ontvangen!
Marjan F.
Het vergelijken van rijscholen ging wel heel erg gemakkelijk. Binnen enkele seconden hadden wij een aanvraag verstuurd en diezelfde dag nog hebben wij meer informatie ontvangen van de mogelijkheden voor autorijlessen. Totaal geen spijt want het heeft ons veel bespaard op de al hoge kosten voor het rijbewijs.
Evert
Een geschikte rijschool vinden was een moeilijke opgave. Tot wij de gratis vergelijkingsservice hadden ontdekt. De rijscholen waren heel vriendelijk en behulpzaam. Door een goed advies heeft onze dochter der rijbewijs binnen paar maanden gehaald tegen een scherp tarief!
Ruud
Waarom rijscholen vergelijken?
  1. Ontvang unieke aanbiedingen
  2. Eenmalig een e-mail
  3. Vergelijken is geheel gratis
  4. Bespaar tot 40 % op het rijbewijs
  5. 3819 Zijn u voor gegaan
Over ons

Rijschool-Feitjes.nl is de informatie site met betrekking tot het rijbewijs, rijscholen en de rijlessen. Daarnaast bieden wij ook allerlei informatie voor de randzaken die hierbij komen kijken. Een complete website die je graag verder helpt op het moment dat je vragen hebt over het rijbewijs. Zo is er 1 punt waar je terecht kan, dit bespaart je veel tijd. Ook helpt Rijschool-Feitjes.nl graag met het vinden van een geschikte rijschool. Door ons uitgebreid vergelijkingsdienst is het mogelijk om door geheel Nederland diverse rijscholen gratis te vergelijken. Zo ook bij jou in de regio, vergelijk zelf ook en bespaar op de kosten van het rijbewijs. Een geschikte rijschool vinden is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten rijscholen

Welke kosten komen er allemaal kijken bij het behalen van het rijbewijs? Verschillende aspecten die hier invloed op hebben, we helpen je hier graag verder: